Jubileumjaar 2016

Voor Benny’s Big Show Orchestra is 2016 een bijzonder jaar. Dit jaar viert het orkest haar 15 jarig bestaan, met inmiddels een loopbaan die moeilijk is samen te vatten in een stukje tekst. Vele bijzondere optredens tijdens gala’s, bedrijfsfeesten en festivals. Maar zeker niet te vergeten de theaterproducties en reizen naar China in 2008 en 2014. De vele artiesten en organisatoren waar we mee hebben samengewerkt. En niet te vergeten, ons publiek! Het applaus en een tevreden opdrachtgever zijn onze beloning. Daarom maken wij na 15 jaar een diepe buiging voor hen die ons al zolang steunen, met ons samenwerken en in ons het onvoorwaardelijke vertrouwen stellen.

 

Zomer/Vakantietijd

Zoals elk jaar, een terugkerende periode. Vakantie, in de zomer of anders. Hoe dan ook, uiteraard gaat ook het orkest met vakantie en zult u ons dus een paar weken moeten missen. Een tijd van uitrusten, bezinning of gewoon actief of juist weer niet met andere zaken bezig zijn. U herkent het vast wel. En toch, voor het orkest is het dit jaar een ander verhaal. Na een redelijk lange tijd van beduidend minder optredens komen er toch weer drukkere tijden aan.

Het Twentse Lente Talent

Ik zie het u al bijna denken, “het Twentse Lente Talent” wat krijgen we nu weer? Eh ja, zo ongeveer de ene verassing na de andere komt voorbij. Nu was u al het een en ander van ons gewent, toch? En inderdaad, we komen nogal eens op uitzonderlijke locaties te staan spelen waar je zo een, twee ,drie niet aan zou denken. Op een drijvend ponton in Bolsward, midden in een groot park  in Nanjing (China) of tot drie keer toe in een Hilversumse tv studio, om maar eens wat te noemen.

Maar u kent ons vast wel dat we niet voor een gat te vangen zijn en gewoon elke keer weer, elke uitdaging gewoon aangaan. Zo dus ook deze.

Namelijk in Almelo en wel in de grote kerk aldaar.  Afgelopen 9 april is er een talentenjacht gehouden in Almelo waarbij onze vriend Ben Cramer in de jury heeft gezeten en jawel, de winnaar van die talentenjacht mag met Ben Cramer samen met ons orkest het podium op. Daarmee is “het Twentse Lente Talent” geboren.

Nu is die talentenjacht winnaar en Ben Cramer niet zo zeer de uitdaging, maar die kerk? Tsja…………..

Daar zitten toch wel de nodige haken en ogen aan, spreekwoordelijk gezien. Een nieuwe uitdaging, wederom.

Op 29 mei gaat het gebeuren, daar in Almelo, in die kerk, met dat talent en Ben Cramer. Oh ja, wij zijn er ook daar. En met iets meer zoals dit nu in de Twentse media is aangekondigd.  “Ben Cramer en zijn veertig koppige orkest”?

 

Nou……………………………. weet je wat? We gaan ze gewoon op zijn Brabants even leren tellen in Twente. En hoe we die kerk nou onder handen moeten nemen, daar gaan we nog even heel goed voor zitten. Maar ook die komt goed, hoop ik

Maar het blijft een interessant podium, met name onze jongens van het geluid hebben hier een wel heel speciale klus te doen